- ének, gitár

Gégény István

1978-ban születtem Nyíregyházán. Hatgyermekes, anyagiak terén szegény, ám lelkiekben gazdag családban nőttem fel. Leginkább a közös esti imák, a sok-sok énekléssel, tapssal fűszerezett együttlétek érlelték bennem a természetfelettire való nyitottság és a zeneszeretet későbbi gyümölcsöző kölcsönhatását.

Egyetemistaként Budapestre kerültem, s rövid időn belül ott találtam magam a hazai keresztény könnyűzenei élet színes világában. Az imperfectum együttes első formációját mindössze ketten alkottuk azóta szerzetesközösségben élő zenésztársammal. A fővárosi Örökimádás templomigazgatóság egyik kis lakrészében, egydalos repertoárral indult el a csapat története a 2000., jubileumi év őszén. A 2003-as újraindulás óta sok változás történt az együttes életében – magam is többször vonultam el néhány hónapra, majd tértem vissza az imperfectumba –, ám az eredeti szándék, az imádságra hívás, a belső csend megteremtésének szolgálata változatlan maradt.

Feleségemmel 2006-ban Győrbe költöztünk, s azóta kívülről igyekszem támogatni a többiek munkáját. Hálás szívvel figyelem továbbra is az imperfectum történetét, amelyben éppen az jelzi – számomra legalábbis bizonyosságként – a Gondviselés jelenlétét, hogy mindkét alapító tag távozását követően is aktívan tevékenykedik, sőt, folyamatosan fejlődik ez a „lelkes” zenei közösség.